23 آذر 1394 - 16:12 شناسه خبر: 3544 نسخه چاپی

رئیس موسسات تحقیقات شیلات:

فاصله ?? کیلوگرمی مصرف سرانه ماهی در ایران با متوسط مصرف جهانی

فاصله ?? کیلوگرمی مصرف سرانه ماهی در ایران با متوسط مصرف جهانی رئیس موسسات تحقیقات شیلات:
رئیس موسسات تحقیقات شیلات با بیان اینکه سرانه ماهی و انواع آبزیان در ایران ?.? کیلوگرم است، گفت: فاصله آن با متوسط مصرف جهانی، ?? کیلوگرم است و برای ج ...

رئیس موسسات تحقیقات شیلات با بیان اینکه سرانه ماهی و انواع آبزیان در ایران ?.? کیلوگرم است، گفت: فاصله آن با متوسط مصرف جهانی، ?? کیلوگرم است و برای جمعیت ?? میلیونی نیاز به ??? هزار تن تولید است.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از فارس ، محمد پورکاظمی رئیس مؤسسه تحقیقات شیلات درمورد پرورش ماهیان خاویاری و وضعیت ماهیان خاویاری در دریا اظهار داشت: ذخایر ماهیان خاویاری ایران در دریای خزر، با 4 کشور دیگر مشترک است که کل ذخایر به‌علت صید بی‌رویه، قاچاق و تخریب زیستگاه‌ها به پایین‌ترین حد رسیده و تجارت جهانی آن توسط 5 کشور حاشیه خزر داوطلبانه منع شده است.

وی ادامه داد: در این راستا وظایف تحقیقات، انجام مطالعات است تا در شرایط عدم صید تجاری وضعیت صید ذخایر و چگونگی آن ارزیابی شود.

رئیس مؤسسه تحقیقات شیلاتی اظهار داشت: با توجه به اینکه مولد ماهیان خاویاری در دریای خزر کاهش یافته، میزان تولید بچه‌ماهی از سوی سازمان شیلات هم کاهش یافته است، به‌طوری‌که بین 2.5 تا 3 میلیون بچه‌ماهی خاویاری 2 تا 3 گرمی در دریا رهاسازی می‌شود.

پورکاظمی تصریح کرد: البته زمانی می‌توانیم از شرایط بچه‌ماهی‌های رهاشده در دریا مطمئن شویم که این ماهی‌ها توسط صیادان دیگر صید نشوند و تا زمانی که صید قاچاق آن توسط صیادان دیگر کشورها متوقف نشود، بسیاری از برنامه‌ها به هدف نمی‌رسد.

رئیس مؤسسه تحقیقات شیلاتی بیان داشت: در کنار این وضع ناچاریم مثل سایر گونه‌های ماهی، آن را در شرایط محصور بومی‌سازی کنیم.

وی تصریح کرد: گونه‌های خزر که گونه‌های بومی است تا کنون در شرایط استخر بومی کرده‌ایم و نسل دوم و سوم آن را به‌دست آورده‌ایم، همچنین دورگه‌هایی را مثل دورگه تاس‌ماهی ایرانی و فیل‌ماهی تولید کرده‌ایم.

پورکاظمی بیان داشت: همچنین گونه جدید تاس‌ماهی سیبری که با همکاری سازمان شیلات وارد کشور شد، بیوتکنیک تولید خاویار آن را به‌دست آورده‌ایم که در عرض 5 سال به خاویار می‌رسد.

رئیس مؤسسه تحقیقات شیلاتی گفت: درمورد پرورش ماهی در قفس، مطالعاتی را در دریای خزر آغاز و محل‌یابی و امکان‌سنجی و شرایط مناسبی که قفس‌ها بتوانند مستقر شوند، با همکاری شیلات انجام داده‌ایم و عوامل تهدیدزای آن را شناسایی کرده‌ایم.

وی بیان داشت: با توجه به بحران آب در کشور و محدودیت آب شیرین و تغییرات اقلیم در آینده سیاست‌های مجموعه تحقیقات شیلات، هماهنگی با سازمان شیلات و وزارت جهاد است تا رویکرد پرورش آبزیان را به سمت آب شور هدایت کنیم.

پورکاظمی تصریح کرد: رشد صنعت آبزی‌پروری در دنیا بالاترین رشد در بین محصولات کشاورزی در جهان را دارد و مطمئناً این رشد در ایران هم اتفاق می‌افتد.

رئیس مؤسسه تحقیقات شیلاتی افزود: برنامه اصلی ما در برنامه ششم توسعه پرورش ماهی در قفس و اصلاح نژاد گونه‌های سریع‌الرشد و گونه‌های بومی است.

وی بیان داشت: میزان مصرف سرانه ماهی و آبزیان در ایران 9.2 کیلوگرم و فاصله آن با متوسط جهانی 10 کیلوگرم است و برای جمعیت 80 میلیونی ایران نیاز به 800 هزار تن تولید است.

پورکاظمی گفت: تحقق این امر با توجه به محدودیت ذخایر در دریای خزر و جنوب کشور، مطمئناً توسعه آبزی‌پروری به‌ویژه پرورش ماهی در قفس با عنایت به بحران آب است.